shape
shape
CLASS

Există două tipuri de certificate Class:

shape
01

Certificatul de competență

Atestă nivelul de cunoaștere a limbii străine studiate. Pe verso se află descrierea deprinderilor de comunicare dobândite de posesor și calificativele obținute. Acest certificat se obține pe baza examenului de absolvire a unui nivel de studiu, sau a unui test susținut contra cost, fără frecventarea cursurilor Class. 

02

Certificatul de frecvență

Acest tip de certificat atestă participarea titularului la cursuri pe o durată limitată, fără examen de absolvire. Se specifică nivelul de studiu și numărul de ședințe parcurse, fără descrierea deprinderilor acumulate. Se poate obține după frecventarea cursurilor timp de cel puțin patru luni (jumătate dintr-un nivel).

Certificatul Class are valoarea oricărui certificat eliberat de instituții de învățământ care folosesc cadre didactice cu pregătire superioară și cu experiență în domeniu. Membrii Asociației Class sunt profesori atent selectați de Consiliul Britanic România de la Universitatea “Ovidius”: Camelia Bejan, PhD (engleză și germană), Adrian Ionescu, PhD (engleză și spaniolă), Remus Bejan, PhD (engleză), Irina Florea (italiană), de la Liceul de filologie “George Călinescu”: Monica Niciporuc (engleză), Elisabeta Radu (germană), Rodica Ghișerel (engleză), Ramona Banias (engleză), precum și excelenți profesori de limbi străine de la alte licee constanțene, cum ar fi Liceul Pedagogic: Doina Carlsson (engleză), Victoria Banciu (germană).

Instituțiile constănțene recunosc valoarea cursurilor Class și a certificatelor sale de competență emise din 1996, anul înființării sale cu sprijinul Consiliului Britanic România, până în prezent. În principiu, valabilitatea certificatului Class nu este limitată în timp deși, după opt-zece ani, cunoștințele de limbă trebuie revizuite și actualizate.  

Certificatul Class se poate obține:

La absolvirea unui nivel de studiu (A – începător, B – intermediar, sau C – avansat);
Contra cost, pe baza testului de competență lingvistică.
shape
shape
shape